Barangolások ~Budapesten blog

Barangolások ~Budapesten blog

#005. Rumini játszópark

2014. szeptember 15. - Holdkorong

WP_003143.jpg

Berg Judit hajózós-kincsvadászos mesevilága alapján nyitott játszóteret a Budavári Önkormányzat az I. kerületi Mária téren, ahová a Batthyány térről könnyen fel lehet jutni (elindulsz felfelé a Batthyány utcán, s ott lesz a suli mögött, bal kéz felé. Vagy lesétálsz a Széna térről.) A látványt belépéskor a Szélkirálynő vitorláshajó uralja, a hátsó részen pedig egy vár terpeszkedik, két ágyúval; kettejük között egyéb helyszínek jelzésértékű felvillanásai, pl. a Pörölycápa Ivó, világítótorony. A flaszteren a tenger kék-fehér, festett hullámai hömpölyögnek, s egy sárga óriáspolip figyel. Egy jókora iránytűnél játékleírást is olvashatunk, hogyaszondja: "Kedves egerek! Álljatok a nyolcágú csillag csúcsaira! A kilencedik forgassa az iránytűt és pattanjon fel reája! Ha az észak terád mutat, emeld fel a fél lábadat! Ha mégegyszer reád bök, te leszel az új forgató! S te szabod meg, mit csinál, kire a tű rátalá!!"

Merthogy, aki nem tudná, e világ főhősei egerek. A címszereplő hajósinasból időközben matróz lett, s szerintem a kapitányságig meg sem áll! Kalandjai a Rumini, Rumini Zúzmaragyarmaton, Rumini és a négy jogar, Rumini Datolyaparton, Rumini a Fényvizeken c. meseregényekben olvashatók, továbbá a Rumini Ferrit-szigeten c. színdarabban, s megjelent Galléros Fecó naplója is.

WP_003149.jpg

WP_003152.jpg

WP_003151.jpg

WP_003157.jpg

WP_003150.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tigris.blog.hu/api/trackback/id/tr816700953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása